ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Elbeğendi İmam Hatip Ortaokulu

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Programı Oratoryo

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Programı, 7/B sınıfı öğrencilerinden Sümeyya Çalağan tarafından işaret dili ile istiklal marşı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Programı, 8/A sınıfı öğrencilerinden Kevser Aydoğan tarafından İstiklal Marşı okundu.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Programı, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Mrt

SOSYAL BİLGİLER DERSİMİZDE DEPREM KONUSUNU İŞLERKEN TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRDİK.

AYIN SINIFI PİKNİK ETKİNLİĞİ

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz öğretmenlerinin 5. ve 7. Sınıflara yaptırmış olduğu Atasözleri ve Deyimleri Görselleştirme etkinliği .

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri " projesi etkinlikleri kapsamında hazırladığımız panomuz ve tüm sınıflarda gerçekleştirdiğimiz “Drama ile Atasözü/Deyimler” etkinliğimiz.

Mrt

HER HAFTA BİR KELİME ETKİNLİĞİ: Kelime dağarcığı, kişinin düşünme kapasitesini belirler. Kişi, bildiği kelimeler kadar geniş ve derin düşünebilir. Kelime dağarcığı büyüdükçe konular arası bağlantı kurma, sebep sonuç ilişkilerini anlama ve yeni fikirler üretme yetisi artar. Değişmenin, yenilenmenin, ilerlemenin, düşüncede derinleşebilmenin, bakış açısını değiştirebilmenin en doğal yollarından biri kelime dağarcığını zenginleştirmektir. Her Hafta Bir Kelime etkinliği ile öğrenciler, tam  olarak bilmedikleri  kelimeleri hiç kaçırmadan hemen sözlüğe bakarak anlamlarını öğrendi. Daha sonra bunu küçük notlar halinde not alarak sınıfta sıra arkadaşı ile paylaştı. Öğrenciler  hem yeni bir kelime öğrenip hem de yeni bir kelimenin birden çok kişi ile paylaşarak kelime dağarcığının gelişimine katkı sağladılar.

Mrt

“Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi kapsamında Sınıflarımızda öğrencilerimiz “sabır” değeriyle ilgili afiş çalışması yaptılar.

Mrt

Anlat Bakalım Kartları oyunu ile Türkçe dersine özgü kavramları  eğlenerek öğrendik. ANLAT BAKALIM KART oyunu , Hayal gücünü geliştirir.Özgün düşünme becerisi kazandırır.İfade edici dil becerilerinin gelişimini sağlar.Duygu ve düşüncelerini ifade etme yeteneği kazandırır. Alıcı dil gelişimine olumlu yönde katkı sağlar. Erken okuryazarlık becerilerini geliştirir. Anlam bilgisi, biçim bilgisi ve söz dizimi gibi dilin temel bileşenleri hakkında farkındalık kazandırır.Kelime dağarcığını geliştirir. farkındalık becerilerinin gelişimine katkı sağlar. Bağlam içinde kullandığı cümlelerden, giriş-gelişme-sonuç içeren hikaye oluşturur.Kurallara uymada (öz denetim) farkındalık geliştirir. Taklit yoluyla beden dilinin geliştirir.

Mrt

ŞUBAT AYINDA İKİ ÖĞRENCİMİZİ AYIN ÖĞRENCİSİ OLMAYA LAYIK GÖRDÜK.

8/A SINIFINDAN FATMA ÇALAĞAN

7/A SINIFINDAN HEDİYE AYTEKİN

KENDİLERİNİ TEBRİK EDİYORUZ.

Mrt

ŞUBAT AYI SINIFI 5/B SEÇİLDİ.TEBRİKLER:)

RENKLER NEREYE KAYBOLDU ETKİNLİĞİMİZDEN KARELER

Okulumuzda düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz deneme sınavlarından kareler.